Web stranice – Mnoge tvrtke za optimizaciju tražilice prodat će vam paket za optimizaciju tražilice koji se bavi mnogim glavnim aspektima optimizacije tražilica. Ti aspekti uključuju, ali nisu ograničeni na, upotrebu naziva datoteka, alt oznaka, h1 oznaka, gustoću ključnih fraza, optimizaciju metatagova, analizu veza i slično. Sve su to ključni aspekti dobre optimizacije pretraživanja.

Međutim, jedan je problem što glavne tražilice (posebno Google) ne rangiraju stranice samo prema relevantnom sadržaju (što je određeno gore navedenim čimbenicima i više), već i prema svježem sadržaju. Što vam ovo znači jest da će se čak i nakon što je vaša web stranica “maksimalno optimizirana”, rangirati povećati na određenu razinu, a zatim neće ići puno više. Da biste došli do vrha i tamo ostali, vaša bi web stranica trebala redovito prikazivati ​​svjež, relevantan sadržaj. Ovisno o prirodi vašeg poslovanja, konkurenciji i ciljanim ključnim izrazima, brzina dodavanja sadržaja na web mjesto može se razlikovati od mjesečne do dnevne.

Web stranice – važnost sadržaja

Dostava svježeg sadržaja na vašu web lokaciju u obliku koji su čitači pretraživača (tj. Ne korištenjem javascripta, iframeova ili slično) zahtijeva dinamičan sustav upravljanja sadržajem na bazi podataka.

Najučinkovitiji način da se to postigne je uporaba web stranice dnevnika koji se nalazi na vašem poslužitelju i nalazi se pod imenom vaše domene. Ažuriranjem web dnevnika bogatim člancima ili komentarima, emitiranjem tih podataka na Internet i omogućavanjem korisnicima da objavljuju komentare postiže se sljedeće:

1) Povećava broj ulaznih veza do vašeg web mjesta

2) Povećava frekvenciju kojom će glavne tražilice paukati ili puzati po vašoj web lokaciji

3) Povećava interaktivnost za web korisnika

4) Poboljšava rangiranje vaše tražilice

web stranice sadržaj

Prednosti prisutnosti na webu su brojne, no za sada navodimo tri najvažnije koje su se prema recentnim istraživanjima pokazale kao ključne za povećanje obujma poslovanja malih i srednjih poduzetnika:

Dostupnost: Vaša web stranica online izlog koji je otvoren 24 sata i putem kojega na jednostavan način možete predstaviti svoje proizvode i usluge potencijalnim klijentima, odnosno kupcima. Isto tako, ako na svom webu navedete kontakt informacije, radno vrijeme fizičke trgovine i katalog proizvoda možete značajno povećati prodaju i ostvariti kvalitetniji odnos sa svojim kupcima.

Uspostavljanje vjerodostojnosti: Profesionalno izrađena web stranica na kojoj svakodnevno objavljujete kvalitetan i relevantan sadržaj temelj je za izgradnju vjerodostojnosti i povjerenja između vas, klijenata i potencijalnih investitora. Kada svoj sadržaj s weba distribuirate pravim kanalima (kao što je npr. Facebook stranica vaše tvrtke, LinkedIn ili Twitter) tada u biti gradite imidž stručnjaka kojemu kupci mogu vjerovati.

Povećanje prodaje:  Web stranica je jedan od ključnih alata digitalnog marketinga koji vam omogućuje povezivanje s ciljanom skupinom kupaca u realnom vremenu, nudi mogućnost otvaranje online trgovine te vam je dostupan veliki broj analitičkih podataka koje možete koristiti za unaprjeđenje poslovanja i izgradnju kvalitetnijeg poslovnog odnosa sa svojom ciljanom grupom potrošača.

Što se tiče samog sadržaja, važno je imati na umu da su poslovne web stranice najfunkcionalnije kada su osmišljene minimalistički. To konkretno znači da vam je potrebno tek malo teksta te po jedan link na svakoj stranici.

Ne možete pogriješiti ako slijedite standardni format koji sadrži sljedeće opcije:

Početna stranica: Na početnoj stranici ćete navesti logotip i naziv vaše tvrtke, odnosno obrta, čime se bavite te ćete u nekoliko rečenica opisati što vašu tvrtku čini jedinstvenom te zbog čega bi kupci trebali odabrati upravo vas.

Proizvodi i usluge: Stranica na kojoj ćete uključiti detalje o proizvodima i uslugama koje nudite. U praksi je preporučljivo svaki proizvod opisati što detaljnije, ali neka opisi ne budu dulji od pet rečenice i obavezno naznačite cijene.

O nama: U ovom dijelu, u kombinaciji sa zanimljivim fotografijama, ispričajte priču o svojoj tvrtki; navedite misiju, viziju, ciljeve, da li ste član strukovnih udruga, posebna postignuća…

Kontakt: Tu ćete navesti fizičku adresu, e-mail, broj telefona, radno vrijeme te ćete linkati profile s društvenim mreža. Uz to, dobra ideja je integracija Google Maps proširenja, a kako to napraviti pročitajte ovdje .

Kada ste napravili web stranicu za svoju tvrtku/obrt, važno je održavati je aktualnom i zanimljivom. Od sadržaja možete objavljivati fotografije, kratke video uratke, možete pisati blog…mogućnosti su zaista raznovrsne. Isto tako, ako se bavite prodajom fizičkih proizvoda, pobrinite se da su galerija proizvoda i cijene isto tako aktualni i redovito ažurirani.

Nadamo se da smo vam ovim tekstom razjasnili važnost poslovnih web stranica te naglašavamo kako nam se u svakom trenutku možete obratiti sa svojim pitanjima vezanim uz  izradu poslovne web stranice kao i eventualne dileme na koje naiđete u procesu pokretanja svoje prve tvrtke ili obrta.