Dakle, želite imati najbolju moguću web stranicu, zar ne? Tada morate razumjeti osnovne koncepte web dizajna web stranica. Ako vaše web mjesto nije samo za zabavu – ili za hobi – želite potaknuti posjetitelje da nešto učine dok surfaju vašim stranicama.

Dobar web dizajn web stranice postavit će vašu web stranicu tako da je laka za navigaciju, atraktivan i pruža vam funkcionalnost. Da bi vam pomogli da svoje web mjesto pokrenete i pokrenete s najboljim mogućim rezultatima, morate razumjeti koncepte koji stoje iza dobrog dizajna web stranica.

web dizajn
Web dizajn 2021

Web dizajn Prvi ključ produktivne web stranice je razumijevanje sadržaja koji uključujete na web mjesto. Želite biti sigurni da su podaci koje upotrebljavate pouzdani i točni. Ako promovirate proizvod ili tvrtku, morate osigurati da je on ugledan i da su sve vaše činjenice u pravu. Morate biti sigurni da je vaše web mjesto predstavljeno kao vjerodostojan izvor informacija, inače će posjetitelji informacije potražiti negdje drugdje. Uz to, dobar dizajn web stranica uključuje provjeru je li tekst pravilno napisan i je li gramatika točna. Pogrešno napisane riječi i nepravilna gramatika natjerat će vaše posjetitelje da pobjegnu.

Sljedeći ključ dizajna web stranica je osigurati da je vaše web mjesto kompatibilno s najpopularnijim i najčešće korištenim web preglednicima koji se danas koriste. Da biste to učinili, trebate koristiti tekst, grafiku i efekte koje ovi preglednici prepoznaju i podržavaju. Ako to ne učinite, tada se vaše web mjesto neće prikazivati ​​pravilno za vaše posjetitelje, a to je još jedan razlog zašto će prijeći na tuđe web mjesto.

Uvijek se pobrinite da se vaša web stranica pravilno prikazuje u Firefoxu, Operi, Safariju, Netscapeu – da, još uvijek ima ljudi koji koriste ovaj preglednik – i, naravno, Microsoft Internet Explorer. Uvijek pregledajte svoje web mjesto na tim platformama prije nego što ga pustite uživo kako biste bili sigurni da je vaše HTML kodiranje točno.

Koje još stvari trebate znati o dobrom web dizajnu web stranica? Grafika i fotografije na vašoj web lokaciji izvrsne su, ali ako nisu optimizirane za malu veličinu, a da se pritom ne narušava kvaliteta slike, one štete vašoj web lokaciji, a ne imovini. Nisu svi prešli na širokopojasnu mrežu ili DSL i još uvijek koriste dial up za pristup Internetu. Za učitavanje fotografija i grafika potrebno je vrijeme, a ako za učitavanje treba više od 10 sekundi, mogli biste izgubiti posjetitelja. Smanjite slike na minimumu, a uvijek koristite ALT HTML oznaku koja omogućava ljudima da isključe grafiku ako trebaju.

Isto vrijedi i za boje pozadine, multimediju, okvire i veze. Dobar dizajn web stranice koristi boje koje svi preglednici mogu čitati. Multimedija – poput flash filmova, video isječaka i pozadinske glazbe – trebala bi imati mogućnost pokretanja i zaustavljanja onako kako posjetitelj smatra prikladnim, ili ako su flash komponente, posjetitelji bi ih trebali preskočiti. Verzija web-preglednika vašeg posjetitelja okvire ne podržava uvijek, što ih čini frustrirajućim za gledanje. Znači li to da ne biste trebali uključiti ove stavke? Ne. To samo znači da će dobar web dizajn web stranica ograničiti njihovu upotrebu. Samo vi možete odlučiti jesu li ti predmeti sastavni dio vašeg web mjesta ili ne.

Posljednji ključ dobrog dizajna web stranice jest osiguravanje da sve veze koje koristite na cijeloj web stranici rade i ne smiju biti prekinute. Morat ćete ih provjeravati svako toliko kako biste bili sigurni da rade i ažurirati ih prema potrebi. Ako slijedite ove prijedloge za dobar web dizajn , tada će vaše web mjesto biti najbolje što može biti.

Dakle, puno je uvjeta koje treba ispuniti za dobar web dizajn internet stranice, preporučamo da dogovorite izradu Vaše web stranice sa nama jer kod nas web dizajn ili izrada web stranica cijena je uvijek povoljna i iznenađujuće niska.

Javite nam se sa informacijama za neobavezajuću ponudu:

Web dizajn – jedan primjer web stranice

web dizajn - izrada web stranica
Posao u Njemačkoj – web dizajn – izrada web stranica

Tagged With: